Splošni pogoji poslovanja

1. Uvodne določbe

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Pepe Jeans London so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Zvop-1) ter priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. 

Upravitelj spletne strani je podjetje Hokston d.o.o., naslov (v nadaljevanju: ponudnik).

Ti splošni pogoji poslovanja urejajo, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
– jasno in nedvoumno določene cene,
– način plačila in dostave,
– časovno veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop- postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.

3. Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek interneta se ponudba trgovine Pepe Jeans London Shop ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Navedena cena velja za nakup prek interneta v primeru takojšnjega plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

4. Načini plačila

V spletni trgovini Pepe Jeans London Shop ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– z gotovino ob prevzemu
– preko nakazila na TRR
– s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa)
– Paypal

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

5. Cene

Cena velja za vse uporabnike Pepe Jeans London Shop. Posameznik postane uporabnik z registracijo v spletno trgovino Pepe Jeans London Shop. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. 


Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. 


Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. 


V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

6. Postopek nakupa

6.1. Potrjeno naročilo
Predvidoma po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 48 urah, ponudnik naročilo pregleda in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob zaključenem nakupu ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave in kupcu še dodatno posreduje obvezne informacije o kupljenem izdelku. Pogodba o nakupu naročenih artiklov je na tej stopnji sklenjena. 

6.2. Odposlano blago
Ponudnik v razumnem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kako postopa v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe.

7. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko kupecpridobi fizično posest na prvem kosu blaga (paketom) ali jo pridobi namesto kupca tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec. Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti ponudnika o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbepo klasični pošti kot priporočeno pismo ali na splošni e-poštni naslov info@pepeshop.si. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe.

Če kupec odstopi od te pogodbe, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.

Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži.

Tako povračilo ponudnik izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila kupec ne nosi nikakršnih stroškov.
V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano in v spremenjeni količini (ni originalno zapakirano) vračilo ni mogoče.

8. Dostava

Ponudnik blago dostavi v razumnem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Dostavo paketov opravlja Dostavna služba DPD ali Pošta Slovenije. Predvideni rok dostave znaša 1 do 3 dni, včasih zaradi posebnih okoliščin lahko tudi dlje. V primeru, da paketa kupec ne prejme v 7 delovnih dneh, lahko o tem obvesti ponudnika na telefonsko številko ali na splošni email naslov info@pepeshop.si. 

9. Pravica do zasebnosti

Ponudnik se kot upravljavec zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Podatki o kupcu se v nobenem primeru ne predajo tretji osebi brez soglasja kupca, razen v zakonskih izjemah.

10. Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

11. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Za reševanje sporov imate povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). 

12. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 


Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko ali preko elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektonske pošte email ali pisno na naslov podjetja.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadalnje obravnave postopka. 

Ponudnik:

Hokston d.o.o.

Žitna ulica 12, 2000 Maribor

Telefonska številka:

E-poštni naslov: info@pepeshop.si

Politika piškotkov

Naša spletna stran uporablja le sistemske piškotke. Gre za majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko ob vašem ponovnem obisku spletne strani prepoznamo vašo vrnitev in s piškotki izboljšamo njeno delovanje in vašo uporabniško izkušnjo.

Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.